Гювечета с пиле и картофи

Основни - Европа / Полша
Гювечета с пиле и картофи
Продукти за Гювечета с пиле и картофи:

200 гр картофи
200 гр пилешко филе
200 гр топено сирене
200 гр саламурено сирене
200 мл бяло вино
200 гр кашкавал
1 глава лук
2 с.л. подправка Маги зеленчуци
4 с.л. зехтин



Начин на приготвяне на Гювечета с пиле и картофи:

Обелваме картофите, нарязваме на едри кубчета и сваряваме до омекване. Взимаме 4 гювечета, слагаме по една супена лъжица зехтин, нареждаме сварените картофи, пилешкото филе, лука, топеното и саламурено сирене и поръсваме с подправка Маги зеленчуци. Заливаме с виното и настъргваме кашкавал. Печем във фурна на 180 градуса за 30 минути. Поднасяме гювечетата с пиле и картофи заедно със сухо бяло вино.

Автор: Надежда Минева , 8384 прочитания
Публикувана на 14.07.2010
Няма коментари.
  • Вход Вход за потребители