Пилешка пържола с гъби и картофи на фурна

Основни - Европа / Русия
Пилешка пържола с гъби и картофи на фурна
Продукти за Пилешка пържола с гъби и картофи на фурна:

4 пилешки пържоли от бяло месо
500 г гъби печурки
500 г червени картофи
100 мл бяло сухо вино
2 с.л. олио
10 зърна черен пипер
3 листа дафинов лист
черен пипер
сол



Начин на приготвяне на Пилешка пържола с гъби и картофи на фурна:

Начукваме внимателно пилешките пържоли и нареждаме в йенска тенджера, като предварително сме посипали с олио на дъното. Прибавяме измитите и нарязани на едро гъби, обелените и нарязанио на едро червени картофи, заливаме с виното и подправяме със зърната черен пипер, дафинов лист, смлян черен пипер и сол. Печем във фурна на 180 градуса за един час.
Поднасяме пилешките пържоли с хубаво червено вино :)

Автор: Нели Игнатова , 6948 прочитания
Публикувана на 05.10.2010
Няма коментари.
  • Вход Вход за потребители