Свинско с прясно зеле

Основни - Европа / България
Свинско с прясно зеле
Продукти за Свинско с прясно зеле:

500 г свинско месо
1 кг зеле
100 мл доматен сок
2 дафинови листа
4 с.л. олио
червен пипер
черен пипер
сол



Начин на приготвяне на Свинско с прясно зеле:

Нарязваме свинското месо на едри късове. В дълбока тенджера загряваме олиото и запържваме по малко от всяка страна свинското месо и оставяме в тава. Нарязваме зелето на ситно и прибавяме в дълбоката тенджера, заливаме с доматения сок, прибавяме още 200 мл вода, дафиновите листа и подправяме обилно с червен пипер, черен пипер и сол. След като зелето омекне прехвърляме в тавата при свинското месо и печен във фурна на 180 градуса за 45 минути.
Поднасяме свинскто с прясно зеле заедно с чаша червено вино.

Автор: Мария Касабова , 8401 прочитания
Публикувана на 05.10.2010
Няма коментари.
  • Вход Вход за потребители