Калмари пане по гръцки

Предястия - Европа / Гърция
Калмари пане по гръцки
Продукти за Калмари пане по гръцки:
3 туби калмари
200 мл бира
150 г брашно
черен пипер
2 скилидки чесън
сол
200 мл олио
1 лимон

Начин на приготвяне на Калмари пане по гръцки:
Почистваме калмарите и ги поставяме в дълбок съд заедно с бирата да се мариноват за около 3-4 часа. Сваряваме калмарите за 3-4 минути в подсолена вода. Много е важно да не преварим калмарите, защото стават жилави!
Нарязваме калмарите на ленти с дебелина около половин сантиметър.
Загряваме олиото и поставяме двете скилидки чесън вътре за около 2-3 минути, след което ги изваждаме. Овалваме кръгчетата калмари в бравното, което предварително подправяме със сол и черен пипер, потапяме в купа с вода и веднага слагаме в загрятото олио. По този начин ще получим много хрупкава тънка коричка.
Поднасяме панираните калмари с резени лимон.
Автор: Nikoletta Pashova , 7785 прочитания
Публикувана на 20.07.2011
Няма коментари.
  • Вход Вход за потребители