Домашни курабийки

Десерти - Европа / България
Домашни курабийки
Продукти за Домашни курабийки:
яйца - 3 бр.
захар - 1чаена чаша
кисело мляко - 1чаена чаша
сода бикарбонат - 1чаена лъжичка
олио - половин чаша
ванилия - 1 бр.
кората на един лимон
разбит жълтък за намазване - 1 бр.
брашно

Начин на приготвяне на Домашни курабийки:
Разбиваме яйцата и захарта.ПРибавяме олиото, киселото мляко, содата и настърганата кора от лимона.Към сместа добавяме брашното докато получим леко твърдо тесто, което да можем да месим и разтчоваме.Разточваме готовото тесто на пласт (дебел около 1 пръст) и започваме да изрязваме курабийките с чаша или формички за тесто.Намазваме тавичката с малко олио и подреждаме курабийките (не много на гъсто)на еднакво разстояние една от друга. Разбиваме 1 жълтък и намазваме всяка от курабийките с него, след което ги поръсваме със захар. Печем в предварително загрята до 180 градуса фурна докато курабийките получат златиста коричка.
Курабийките стават хрупкави и вкусни -у дома ги приготвяме на Великден.
Автор: Татяна Димова Апостолова , 2802 прочитания
Публикувана на 03.10.2011
Няма коментари.
  • Вход Вход за потребители