Сръбска плескавица

Основни - Европа / Сърбия
Сръбска плескавица
Продукти за Сръбска плескавица:

1 кг телешка кайма
300 гр пушени гърди или шунка
300 гр кашкавал
2 люти чушлета
3 скилидки чесън
1 с.л. вегета
1 с.л. червен пипер



Начин на приготвяне на Сръбска плескавица:

Каймата се обърква добре с нарязаните на много ситно чесън и люти чушлета. Останалите продукти се нарязват много ситно и се разбъркват с подправките. Оформете от каймата големи кюфтета, сложете 1 с.л. от плънката и покрийте с второ по-малко кюфте, като ръбчетата се обръщат и запечатват. Печете на силна скара.

Автор: Нели Игнатова , 6116 прочитания
Публикувана на 11.11.2009
Няма коментари.
  • Вход Вход за потребители