Европа

Европа е несъмнено един от най-предпочитаните континенти за пътуване. Дали ще си подарите романтична екскурзия във френската столица, ще покарате ски в швейцарския курорт Цермат или ще се отдадете на релаксираща почивка под ласките на слънчевите лъчи на гръцкия остров Санторини - Старият континет е изпълнен с изобилие от още толкова приятни изкушения и предизвикателства, които биха задоволили желанията на всеки авантюрист. 

Разположен в Северното полукълбо на площ от 9 938 000 кв.км, Европа се нарежда на предпоследно място по големина в света и на трето място по брой на населението. На изток континентът граничи с река Урал и едноименната планина, на югоизток с Черно море, Прикавказието и Каспийско море, на юг със Средиземно море, а на запад и север съответно с Атлантическия океан и Северен ледовит океан. Европа и Азия образуват заедно най-голямата суша в света, наречена Евразия. Бреговата линия на Стария континент е около 41 000 км. Сред най-големите полуострови са Скандинавски, Пиринейски, Балкански и Апенински. Климатът като цяло е умерен, с изключение на южните части, където преобладава субтропичен климат и островите на север, които се характеризират със субарктичен и арктичен.

Сред най-популярните дестинации на Стария континент са космополитният Лондон, френската столица Париж, романтичната Венеция, красивата Барселона..., както и Рим, Виена, Будапеща, Прага и още много други интересни дестинации, любими  на безброй туристи от различни кътчета на света.

Остров Санторини, Гърция
Вълшебна туристическа дестинация за екзотична ваканция
предишна снимка следваща снимка
  • Вход Вход за потребители

  • Посетили Европа

  • Общо посетили: 93
  • В момента: 26
  • Мечтаят: 20
  • Планират: 8
  • Топ дестинации в Европа

Одеса   0 / 0
Кемер   2 / 0
Париж   3 / 0