Реставрират статуята на Христос в Рио де Жанейро

Booking.com

В Рио де Жанейро започва възстановяването на най-известната забележителност в бразилския град – статуята на Исус Христос. За няколко месеца тя ще бъде затворена от погледа на туристите със специално защитно покритие от прозрачен материал.

Обстойно проучване на паметника разкри, че той е покрит с многобройни пукнатини, част от мозайките са повредени, а други части са оцветени заради влагата. Разходите за възстановяване, които възлизат на около 3,8 милиона долара ще бъдат поети от бразилската минна компания „;Вале“;, която пое и отговрността да следи за безопасността на статуята и платформата за наблюдение, съобщава РИА Новости.

Статуята на Христос Спасителя се намира на хълма Корковадо, на височина от 709 метра над морското равнище. Официалната церемония по откриването й е била проведена на 12 октомври 1931 г. От тогава тя е реставрирана само два пъти – през 1980 г. и 1990 г.

През юли 2007 г., след гласуване на 90 милиона интеренет потребители от цял свят, статуята на Исус Христос бе избрана за едно от Седемте нови чудеса на света.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар