Германската авиокомпания Lufthansa започна четиридневна стачка

Booking.com

Над 4000 пилоти от най-голямата авиокомпания в Европа, Lufthansa  започнаха четиридневна стачка.  Стачката е свикана от профсъюза на пилотите „Кокпит“, който предвижда в нея да се включат и филиалите Germanwings и Lufthansa Cargo. На този етап обаче тяхната работа няма да бъде възпрепядствана.

В петък германският авиопревозвач обяви, че ще анулира 3200 полета или две трети от общите си полети по време на четиридневните стачни действия. Това ще нанесе загуби от 100 милиона евро на авиокомпанията, които се добавят към загубите от непродадени билети.

Причината за най-голямата стачка в историята на Lufthansa е безпокойството на пилотите, че авиокомпанията може да се опита да прехвърли дейности към свои дъщерни фирми в чужбина, с цел оптимизиране на разходите. Профсъюзът настоява за еднакви финансови условия за всички пилоти от компанията, включително за тези от дъщерните фирми в чужбина. Синдикатът иска също гарантиране на работните места на пилотите.

Днес стачните действия на пилотите в Lufthansa засегнаха и дестинацията София. Полетът по линия Мюнхен – София, който трябваше кацне на обяд на Летище София бе анулиран. На този етап са отменени и обедните полети от София за Мюнхен и Франкфурт. От  Lufthansa заявиха, че пренасочват пасажерите към партньорски авиокомпании като Swiss и Austrian Airlines, както и авиопревозвачите от алианса  Star Aliance и други авиокомпании.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар