В Южна Корея започват фестивали на цъфналите вишни

Booking.com

Тази година цъфтежът на вишните в Южна Корея се очаква да започне с шест дни по-рано от обичайното, съобщава Корейската метеорологична служба. Причината за ранния цъфтеж е топлото време, което настъпи в страната след края на месец февруари.

В курортния остров Джеджу разцвета на вишните се очаква да бъде около 21 март, в южните провинции Gyeongsang и Jeolla до края на месеца, а в централните провинции на страната в началото на април.

Цъфтежът на вишните е истинска наслада за местните жители и една от най-големите атракции, която ежегодно привлича хиляди туристи в Южна Корея. През пролетта към вълшебната розова феерия се прибавят цветовете на сливите и азалиите, които разцъфват в бели, жълти и виолетови окраски. Туристите се наслаждават на национални ястия с вишни и сливи, развлекателни програми, концерти и фойерверки.

Освен това, през пролетта на остров Джеджу ще се проведе фестивал на цъфналата рапица. Той ще се състои на 10 и 11 април, когато цялата област е покрита в лимонено жълти цветове. През този период обикновено на острова всички хотели са резервирани, тъй като празникът е много популярен в Южна Корея.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар