В Куба ще се проведе 60-ия Международен риболовен турнир „Ърнест Хемингуей“

Booking.com

През месец май Куба ще бъде за пореден път домакин на Международния риболовен турнир „Ърнест Хемингуей“. Тази година 60-тото издание на конкурса ще започне на 24 май и ще продължи пет дни, съобщава РИА Новости. В допълнение към самите състезания, програмата на турнира включва и много дейности, свързани с живота и творчеството на великия писател.

60-ият Международен риболовен конкурс ще се проведе в топлите води на протока Флорида покрай крайбрежието на Куба. Всяка година стотици туристи, любители на този спорт пристигат от различни краища на света, за да ловят риба в крайбрежните води на Куба – там където американският писател Хемингуей е бил вдъхновен да напише известния роман „Старецът и морето“;.

Ърнест  Хемингуей за първи път пристига в Хавана през 1928 г. Единайсет години по-късно той закупува къща в покрайнините на кубинската столица, където живее в продължение на 20 години. В Куба риболовът е бил едно от любимите занимания на писателя. Международният риболовен турнир, който носи неговото име се провежда от 1950 г., като сред първите участници е бил самият той, както и бившият кубински лидер Фидел Кастро.

 

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар