Петте най-романтични острова за вълшебен меден месец

Booking.com

Ако мечтаете да се озовете на далечен тропически остров с любимия човек, заобиколени от бели пясъци, кристална тюркоазна вода и екзотична растителност, изборът е голям. По света има безброй прелестни кътчета, на които бихте могли да прекарате вълнуващ меден месец, изпълнен със страхотни емоции и незабравими спомени. myPlanet.bg ви предлага класация на петте най-романтични острова в света, подходящи за най-сладкото сватбено пътешествие.

1. Малдивите
Живописно разположен във водите на Индийския океан, Малдивският архипелаг се състои от 1190 коралови острова, обединени в 26 приказни атола. Малките великолепни острови изкушават с искрящите си бели пясъци, тюркоазна вода и отлични условия за дайвинг и шнорхелинг. Луксозните курорти, магичната красота на островите и романтичните огнените залези са предпоставка за най-вълшебния и сладък меден месец, за който някога сте си мечтали.

2. Бора Бора, Френска Полинезия
Заобиколена от неописуемо красива лагуна и бариерен риф, прелестната Бора Бора е най-скъпоценното бижу на Френска Полинезия. Перлата на Тихия океан е тропически рай и едно от най-луксозните места за романтичен меден месец. Ако искате да изживеете неповторими емоции, е най-добре е да се настаните в някое от красивите наколни бунгала, живописно разположени в топлите тихоокеански води. Слънчеви бани, романтични разходки с лодка, уиндсърфинг, гмуркане – всичко това ви очаква на слънчевата Бора Бора в компанията на любимия човек.

3. Ко Пи Пи, Тайланд
Още щом стъпите на тези острови,  ще почувствате, че сте попаднали в Рая. Природата тук е създала приказни скални образвувания, покрити със зеленинна…и бели пясъчни ивици, галени от тюркоазните води на Андаманово море. Надарени с неподправена екзотика и магична красота, прелестните Ко Пи Пи заслужено се нареждат сред най-популярните дестинации в района. Ако вече сте решили да се отправите на свтабено пътешествие към островите, ето как можете да стигнете до там: вземете самолет от София до Банкок, направете прекачване в тайланската столица до курорта Краби или остров Пукет, а оттам си наемете лодка, която ще ви отведе до прелестните Ко Пи Пи.

4. Сейшелските острови
Разположени на източния бряг на африканския континент, тези 115 приказни късчета земя са чудесно място за незабравим меден месец. Отлични плажове, кристална вода, изобилие от романтични кътчета…Сейшелите са островите, за които всеки тайно си мечтае. Макар и доста скъпи, островите са рай, в който си заслужава да изживеете най-романтичната ваканция с любимия човек. Най-добрият период за почивка на африканските острови е в периода от май до септември.

5. Фиджи
Тази прелестна страна се състои от 322 райски острова, пръснати във водите на Тихия океан. Едва една трета от тях са обитаеми. Независимо към коя част от островите ще се насочите със своята половинка, бъдете сигурни, че ще попаднете на едно от най-романтичните места в света. Не случайно Фиджи е водеща дестинация сред влюбените двойки. Ако сте любители на дайвинга, тук ще намерите едни от най-добрите условия за гмуркане в света. Добре е да планирате сватбеното си пътешествие в периода от май до октомври, тъй като тогава времето на островите е най-подходящо за почивка.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар