Кокаинов бар е хит за туристите в Боливия

Booking.com

Боливийската столица Ла Пас привличa чуждестранните туристи с доста нестандартна атракция. Първият кокаинов бар в света, който отвори врати през миналата година, днес е истински хит в Латинска Америка. На пръв поглед „;Route 36“;  е един обичаен бар, с въртящи се диско топки и приятна атмосфера. Това, което го прави различен е менюто. Освен обичайните напитки, тук можете да си поръчате и кокаин.

Хитовият бар сменя адреса си на всеки две седмици. Посещаван е предимно от млади европейци и американци, поели на поход в Андите или търсещи нови и интересни предизвикателства. „;Route 36“; е прочут с това, че предлага висококачествена стока, която сравнена с цените в Европа и САЩ е поне 5 пъти по-евтина.

Макар, че в Боливия употребата на наркотици е забранена от закона, скандалният бар няма никакви проблеми с властта. Собственикът на заведението има  влиятелни и високопоставени приятели, които му осигуряват пълен комфорт да развива бизнес си. Спокойствие изпитват и клиентите – те знаят, че макар да опитват от забраненото удоволствие, няма опасност да се озоват в затвора.

Боливия е една от най-интригуващите дестинации в Южна Америка. Примамени от прелестите на латиноамериканската страна, туристите идват тук и за да се отдадат на забранени в страната им удоволствия. И това не е случайно – наркотуризмът в Боливия е на почит. Днес страната е един от най-големите наркопроизводители в света. По цялата й територия се отглежда кока, а дъвченето на листата на растението е най-обичайната гледка, която ще видите сред местните.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар