Най-добрите европейски морски курорти за 2010

Booking.com

Европа се слави с едни от най-добрите морски курорти в света. Предлагаме ви класация на туристическия портал TripAdvisor.com, която според вижданията на европейските туристи, подрежда десетте топ морски курорти на Стария континент.

1. Олудениз, Турция очарователният морски курорт смайва с неусотимо красивата си природа и необятно крайбрежие. Градът е разположен на брега на Егейско море, в подножието на високите хълмове на планината Таурус. Често наричат Олудениз  „;тюркоазното крайбрежие“; на Турция заради яркосинята кристална вода и прекрасните слънчеви плажове. Най-близкото летище до този вълшебен рай е само на 35 мин. път с кола – в Даламан. От летищата в Даламан и Анталия можете да вземете такси или да се придвижите с някоя от редовните автобусни линии до Олудениз.

2. Миконос , Гърция е едно от най-обаятелните места в южната ни съседка. Островът е разположен във водите на Егейско море и е част от великолепните Цикладни острови. Миконос притежава магия – тя се носи в специфичната архитектура на ниските бели къщи, в богатата палитра от кафенета и рибни ресторанти и безбройните магазинчета за сувенири. В сърцето на гръцкия остров пулсира енергичен нощен живот, който го превръща в една от най-горещите европейски дестинации за почивка.

3. Агия Напа, Кипър прочутият кипърски курорт ежегодно привлича хиляди туристи от различни кътчета на света. Агия Напа очарова гостите си със зашеметяващи заливчета и необятни плажове, осеяни с първокласни хотели. Наричат града „;Кипърската Ибиса“; заради бурния нощен живот и изобилието от нощни клубове, в които най-големите световни диджеи забавляват туристи до сутринта. Тук се намира и Water World Waterpak – най-големият аквапарк в Кипър.                                                                  

4. Далян, Турция – атрактивното селище е разположено на югозападния бряг на Турция, между топ курортите Мармарис и Фетие.  През 1986 г. Далян придобива популярност заради голям международен скандал. Той е породен от желанието на инвеститори да издигнат луксозен хотел на плажа, на който се размножава застрашения от изчезване вид морски костенурки Карета. Проектът не е реализиран, плажът е обявен за защитена зона, а през 1995 г. печели приза за най-добър плаж на планетата.

5. Форментера, Испания живописният остров е разположен в топлите води на Средиземно море и заедно с Майорка, Менорка и Ибиса образува архипелага на Балеарските острови. Някога туристите са успявали да достигнат до острова само по вода от Ибиса и това е превръщало Форментера в истински рай за спокойна ваканция. Днес испанският остров се радва на посещението на все повече туристи от цял свят. Официални езици на острова са каталански и испански.

6. Лагос, Португалия красивият португалски град е разположен на южното крайбрежие на страната. Атмосферата в Лагос е неповторима  – градът очарова с богата история, изящни плажове и великолепни морски пейзажи. Освен като райско място за сърфистите, Лагос е прочут и с нудистките си плажове.

7. Ситжес, Испания –  привлича туристите с бели пясъчни ивици, кристална вода и уникално красива природа. Испанският град е чудесно място за лятна почивка. Ситжес е прочут и като един от най-големите гей курорти на Стария континент.

8. Фуертевентура, Испания  е част от архипелага на Канарските острови и е разположен само на 97 км от африканския континент. Островът е известен с красивите пясъчни дюни, прекрасни плажни ивици и чудесни условия за уиндсърфинг.

9. Албуфейра, Португалия – макар и някога да е имал статут на малко рибарско селище, днес Албуфейра притежава славата на топ курорт. Градът е живописно разположен на брега на Атлантическия океан, в южната част на Португалия и е сред най-желаните дестинации за морска ваканция на Стария континент.

10. Протарас, Кипър е прочут с едни от най-хубавите плажове в Кипър. Днес градчето е сред водещите курорти на острова. Протарас се слави с класните си хотели и голямото разнообразие от ресторанти, магазини и атрактивен нощен живот.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар