Мондиал 2010 донесе приходи от 5 млрд. долара на РЮА

Booking.com

Световното първенство по футбол, което се провежда за първи път на африканския континент наближава своя край. До този момент Мондиал 2010 е донесъл 38 млрд. ранда или 5 млрд. долара на домакина на проявата – Република Южна Африка, предаде БТА.

Приходите компенсират направените инвестиции за цялостната подготовка на най-големия спортен форум за годината, съобщи министърът на финансите на страната Правин Гордхан. Той добави още, че разходите, които южноафриканското правителство е направило за организацията на Мондиал 2010 възлизат на 33.7 млрд. ранда. От инвестициите – 11.7 млрд. ранда са вложени в подготовката на 10 футболни стадиона, 1.5 млрд. ранда са похарчени за телекомуникациите и 1,3 млрд. ранда – за осигуряване на безопасността по време на шампионата.

Според министърът на финансите на РЮА, направените капиталовложения в инфраструктура преди старта на Световното първенство по футбол ще носят приходи на няколко поколения наред. Той добави още, че по време на цялостната подготовка на Мондиал 2010 в страната са създадени 130 000 нови работни места.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар