Казахстан смайва с ново архитектурно творение

Booking.com

В казахстанската столица Астана откриха умопомрачителното архитектурно творение „;Ханска шатра“;. То е дело на световно известния британски архитект Норман Фостър и е най-големият търговски и развлекателен център в Централна Азия, съобщава информационна агенция BNews.kz.

Прозрачната луксозна шатра е разположена на площ от 127 000 кв. м и се издига на 150 м височина. Покривът й е направен от специално покритие, което предпазва посетителите на комплекса от изключително ниските температури, достигащи до минус 40 градуса през зимата. Уникалният търговски център разполага с лускозни магазини и офиси, кафенета и ресторанти, тропически градини, воден парк, изкуствени плажове, плувни басейни, кина, спортни зали, както и паркинг за 700 автомобила.

Плажовете и водният парк в мега компелкса вече работят за посетители. Дори и през зимата в шатрата ще бъде пресъздаван изкуствен тропически климат, слънце и вълни, създаващи условия за пълноценни слънчеви бани. Максималният брой посетители, които могат да се наслаждават на това забележително творение е 20 000 души.

С всички тези удобства, „;Ханска шатра“; е на път да се превърне в един от символите на казахстанската столица. Уникалната сграда е част от новия модерен облик на Астана, за който до този момент са вложени инвестиции от над 10 милиарда евро.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар