Слънчевият загар увеличава сексуалната активност на мъжете

Booking.com

Лято, слънце, тъмни загорели тела и ухание на море…Оказва се, че според проучване на австрийски учени, дори лекият слънчев загар увеличава сексуалната активност на мъжете. Нивото на тестостерона в кръвта на силните половинки се повишава в съответствие с получената доза витамин D, а той се произвежда от организма именно под въздействието на слънчевите лъчи.

Изследователите в медицинския университет в Грац установиха, че мъжете с поне 30 нанограма (милиардни от грама) витамин D на милилитър кръв се радват на много повече тестостерон, в сравенние с тези, които имат по-малко съдържание на витамина в кръвта си.

Учените са открили, че средното ниво на най-важният мъжки полов хормон се променя през отделните сезони успоредно на нивото на витамин D. Например, той се увеличава от март до септември, когато достига своя максумум и намялва от октовмри до февруари, заради по-малкото слънчеви лъчи през зимата.

Резултатите от проучването са в подкрепа на данните от предишно изследване, според което само един час на слънце може да увеличи тестостерона на мъжете с 69 процента.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар