Българските плажове са най-добрите за френските туристи

Booking.com

Българските черноморски плажове заемат челно място в класацията за най-предпочитаните плажове според френските туристи. Тя се изготвя благодарение на индекса Kelkoo, който определя по 10 критерия кои са топ плажовете на планетата, съобщава френското специализирано електронно издание i-voyages.

Сред най-важните критерии, според които френските летовници избират мястото си за почивка са цената на самолетните билети, ниската цена на настаняване, сигурността в района и климатът. Именно заради благоприятния климат по нашето Черноморие и оптималното съотношение качество/цена, това лято французите определят българските плажове като номер едно планетата.

След Черноморието ни, в класацията се нарежда северното крайбрежие на Тунис, следвано от курорта Анталия в Турция, Кипър, Алгарви в Португалия, индийския курорт Гоа, остров Крит в Гърция, Шарм ел Шейх в Египет, Канарските острови, Балеарските острови, Дубровник, Амалфитанското италианско крайбрежие, Лазурният бряг, остров Бали в Индонезия, Корнуелското крайбрежие, Южният плаж на Флорида и Малдивите. В дъното на класацията с 20-те най-добри плажа в света, французите подреждат Хавайските острови, Рио де Жанейро и астралийския мегаполис Сидни.

Припомняме, че тази година и британските туристи определиха българските плажове за номер едно на планетата. Това сочиха резултатите от проучване на общественото мнение, проведено от „;YouGov“; и  Центъра за икономически и бизнес изследвания. След плажовете у нас, най-популярни за англичаните са тези в Тунис и южната ни съседка Турция.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар