България остава най-евтината туристическа дестинация на Балканите

Booking.com

България продължава да бъде най-евтината туристическа дестинация на Балканския полуостров, пише скопският вестник „;Вечер“;, цитиран от агенция Фокус.

Македонското издание сочи, че цената на вечер в родните ни курорти варира около 70 евро, при десет дневна почивка. Според вестника при по-упорито търсене може да се намери и хотел за 40 евро на нощ. „;Вечер“; посочва още, че бирата у нас струва по-малко от евро, а цигарите са по-скъпи откакто България се присъедини към Европейския съюз.

Македонското издание, отбелязва, че хитът тази година е Албания, която се радва на пълни хотели и около 1,5 млн. туристи. Вестникът прави сравнение и с Черна гора и Гърция – ако в Черна гора можете да си намерите хотел на цена от 60 до 400 евро на вечер и да платите за бира 1,5 евро, то на остров Тасос в южната ни съседка, нощувката на база полупансион е около 120 евро, а бирата – 2 евро.

Скопският вестник заключава със съжаление, че най-известният курорт в Македония, Охрид не предлага висококачествени услуги и не задоволява напълно изискванията на туристите.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар