В Пекин ще се появи първия по рода си гигантски автобус за 1200 пътници

Booking.com

По улиците на Пекин скоро ще се движат автобуси в невиждани досега размери и капацитет от 1200 пътници. Смелият проект е дело на китайската компания „;Shenzhen Hashi Future Parking Equipment Co.“;, която се надява с нестандартната си идея да разреши проблема със задръстванията в китайския мегаполис.

Първият по рода си автобус „;3D fast bus“; ще бъде с височина 4,5 метра и ширина 6 метра и ще преминава по релси подобно на трамвай. Уникалното е, че той ще се движи на високи стойки и всички автомобили ще могат да преминават  през обособения тунел под него. Според създаделите на иновативното творение, по този начин ще се намалят задръстванията с между 25 и 30%.

Гигантският автобус ще се задвижва с електричество, което се произвежда с помощтта на поставените соларни панели върху него. Уникалното превозно средство ще разполага с лазерни датчици в тунела, които ще предупреждават шофьорите на преминаващите отдолу автомобили да пазят дистанция от стените на автобуса.

До края на годината компанията „;Shenzhen Hashi Future Parking Equipment Co.“; планира да изгради в района Ментугу в Пекиин първите 186 км от релсите. До тогава предстои стартиране и на пилотната версия на гигантския автобус-тунел.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар