Модерен интерактивен пътеводител ще упътва туристите в Бургас

Booking.com

Модерен интерактивен пътеводител на български и английски език ще направлява туристите в красивия морски град, съобщиха от община Бургас. Тази първа по рода си инициатива в България е разработена от Отдел „Туризъм“ в общината на града, съвместно със съдействието на Регионалния Бургаски музей и Колежа по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“. В края на месец октовмри се очаква пътеводителят да има версии на немски и руски език.

Интерактивният пътеводител предлага 5 атрактивни туристически маршрута, благодарение на които предварително всеки гост може да се разходи виртуално из различните културно-исторически забележителности на региона. Маршрутите обхващат всички църкви и храмове, музеи, художествени галерии, паметници на културата, университети и обществени институции в града. Към туристическите обекти предстоят да бъдат включени и Природен парк „Странджа“ и Защитена местност „Пода“.
Иновативният пътеводител е поместен на уеб сайта на Туристическия информационен център в Бургас – tic.burgas.bg. Освен с виртуалната версия, той ще бъде разпространяван и във формата на туристическа карта на в Туристическия информационен център и Летище Бургас.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар