Заснеха уникална 3-гигапикселна панорама на София

Booking.com

На 10 август 2010 г., от връх Камен Дел  на Витоша бе направена уникална 3-гигапикселна панорамна снимка на София. Тя е част от креативния проект „ГигаСофия”, който нарежда столицата ни сред други градове по света, за които са засенети подобни панорами.

Авторът на проекта споделя, че 3-гигапикселовата снимка на столицата от Витоша е първият му опит за гигапикселова панорама. Тя е получена след наслагване на 684 обикновени кадри с резолюция 12 Mpxl всеки. Заради намалената видимост, причинена от смогът или маранята, които често обвиват столицата, се е наложило всяка една от снимките да бъде обработена допълнително, за да бъде максимално изчистен образа.

Инициаторът на проекта вече си е поставил следваща цел – да направи 15 гигапикселова снимка отново от Камен Дел, която този път освен с по-висока резолюция да се отличава с по-добро качество на картината. Той има идея да проучи и други места в София, от които биха могли да се направят гигапикселови снимки. Разбира се, заснемането на подобен род панорами зависи на първо място от метеорологичните условия.

Всички, които са заинтригувани от този интересен проект, нека смело дадат своята подкрепа за автора му. На сайта на „ГигаСофия” http://gigasofia.com, той споделя, че основния стимул, който би го накарал да продължи напред е именно интересът от страна на хората. Благодарение на тази мотивация, скоро ще можем да се насладим на нови уникални гигапикселови снимки на София и други кътчета от страната ни.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар