Шотландски остров си търси нови обитатели

Booking.com

Обитателите на малкия шотландски остров Кана са обявили свободно място за нови жители на острова, съобщи Би Би Си. Кандидатите трябва да отговарят на определени изисквания – желателно е да бъдат младо семейство, да имат работа или поне да могат да се самоосигуряват. Предимство ще имат семействата с малки деца, тъй като заедно с тях ще нарастне броят на учениците в основното училище – на този етап те са само четири.

Желаещите да кандидастват за необичайната обява е добре да знаят няколко важни неща за специфичния начин на живот на острова – Кана се простира на малката площ от 6 кв. км, а жителите му са само 21. Макар да има интернет, мобилните телефони тук нямат покритие, а електричеството се спира от полунощ до 6 часа сутринта. На острова няма магазин, лекар и полицай, а връзката му с останалия свят е чрез ферибот.

Кадидатурите на всички желаещи ще бъдат внимателно разгледани от обитателите на шотландския остров. Освен възможността да се присъединят към малката общност на Кана, избраното семейство ще получи безплатно ремонтирана къща с три спални.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар