Флоренция – най-добър град за туризъм в Европа

Booking.com

Флоренция бе обявена за най-добрия град за туризъм на Стария континент за 2010 г.   Италианският град бе отличен с приза Readers’ Choice Awards от читателите на туристическото списание “Conde Nast Traveler“. От 1988 г. насам, всяка година списанието се допитва до читателите чрез онлайн анкета и проучва кои са водещите курорти и хотели в различните географски зони, къде е най-доброто обслужване, най-добрата кухня и възможности за забавления.

Тази година в онлайн проучването са взели участие над 25 000 души. Те са класирали на второ място в Европа Вечния град Рим, а третото място са отредили за Барселона. Челното място в Азия е за Банкок, следван от Чангмай – старата столица на Тайланд и Киото в Япония. На първо място в САЩ е Сан Франциско, а второто и третото място се заемат съответно от градовете Чарлстън и Санта Фе.

Според класацията, най-добрият остров за туризъм в Европа е гръцкият остров Миконос, в Азия – Малдивските острови, на Карибите – остров Бермуда. За най-добър хотел в Северна Европа е обявен Four Seasons Gresham Palace в Будапеща, в Южна Европа – италианският хотел Il San Pietro di Positano, а приза „;Най-добър малък хотел“; на Стария континент спечели хотел Perivolas на гръцкия остров Санторини.

Читателите списание “Conde Nast Traveler“; са определили за водещите авиокомпании в света Singapore Airlines, Etihad Airways и Emirates.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар