В Абу Даби откриха Ferrari World – най-големият закрит тематичен парк в света

Booking.com

Новото чудо, което смайва туристите в Абу Даби е Ferrari World – първият и най-голям в света закрит тематичен парк, посветен на спортната марка Ferrari.

Тематичният атракцион е разположен в близост до пистата Яс Марина на площ от 86 000 кв. м. Едно от най-впечатляващите неща е масивният червен покрив, обхващащ цели 200 000 кв.м. Върху него ще изпъква най-голямото лого на Ferrari, изработвано някога.

„;Паркът е проектиран да побере до 10 000 души по всяко време“, съобщи генералният мениджър на  Ferrari World, Клаус Фриманд. „;Той е фантастичен, чакахме това с години. Преди три години тук буквално нямаше нищо, само пясък“, допълни той.

Ferrari World предлага 20 уникални атракции за малки и големи. Най-впечатляваща е Formula Rossa, която симулира каране на болид от Формула 1 с 240 км/ч и е най-бързото скоростно влакче на планетата.

Изграждането на тематичният парк е само част от усилията на Абу Даби да развие остров Яс. Емирството е заложило в плановете си да открие клонове на Лувъра и Гугенхайм на близкия остров Саадият.
 

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар