На виртуална екскурзия из Белия дом

Booking.com

Ако нямате възможност да посетите Белия дом на живо, но сте любопитни какво се крие зад стените на резиденцията на американския президент, се пригответе за една интригуваща виртуална разходка! За всички заинтересовани, сайтът на Белия дом вече предлага интерактивна карта и възможност да се посетят виртуално едни от най-интересните места в резиденцията, предаде Франс прес.

Докато се разхождате, ще преминете през баскетболното игрище, на което американския държавен глава обича да практикува любимия си спорт, както и през екологична зеленчукова градина на Мишел Обама. Не пропускайте да надникнете в коносалона на резиденцията, където ще видите как режисьорът Стивън Спилбърг показва последната си продукция на семейство Обама. Екскурзията ви из резиденцията ще продължи през кухните и залата за пресконференции и ще ви отведе до Овалния кабинет. Леко ще бъде повдигната и завесата около прочутата Кризисна стая – залата, откъдето американският президент управлява кризисни ситуации. За нея ще научите, че е била създадена по искане на президента Кенеди след провала в Залива на прасетата в Куба през 1961 г.

Всичко това можете да разгледате в уеб сайта на Белия дом: www.whitehouse.gov/about/interactive-tour. За съжаление по време на екскурзията си няма да имате възможност да посетите частните президентски жилища на втория етаж от главната сграда, но за сметка на това архивни кадри от тях можете да откриете в други неофициални сайтове, сред които е www.whitehousemuseum.org.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар