Бургас – най-добър град за живеене в България

Booking.com

Бургас спечели приза “Най-добър град за живеене в България“ за 2010 година. Морският град оглави класацията, провеждана за четвърта поредна година под съвместната инициатива на Дарик радио и вестник „24 часа“.

Общо 27 града в България бяха оценявани по 25 критерия в проучването. Бургас събра максимален брой точки в областите инвестиции в инфраструктурни проекти, чужди инвестиции, безработица, култура, детски градини, работно време на магазините и др. Екологичното състояние на Бургас и престъпността остават все още неразрешени проблеми за града.

Велико Търново грабна приза „;Красив град“;, а Смолян бе отличен като най-зеленият град в България. Тази година София отново получи отличие –столицата бе обявена за градa с най-добри условия за бизнес. Според гласуване на слушателите и читателите на двете медии, най-добрите градове за живеене са Варна и Благоевград. На дъното на класацията остават Ямбол, Силистра и Перник.

Победителите в класацията „;Най-добър град за живеене в България“; през миналите три години са – Варна през през 2007 и 2008 г. и София през 2009 г.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар