Холандия може да забрани продажбата на марихуана на туристи

Booking.com

Холандия обмисля възможността да забрани продажбата на марихуана в кофи шоповете на туристи. Ограничението ще бъде в сила само за чуждестранните гости на страната. Според новата промяна, кофи шоповете е възможно да работят като клубове с регистрирани членове, а локацията им трябва да бъде на не по-малко от 350 м от училищата.

Холандия е известна с либералната си политика спрямо търговията с леки наркотици. Години наред това й създаваше облик на една от най-привлекателните дестинации за младите туристи от цял свят.

През 1976 г. страната легализира продажбата и правото на притежание на ограничено количество марихуана. Кофи шоповете достигнаха своя бум през 1995 г., когато на територията на цялата страна имаше над 1400 заведения, а днес те са едва 700. Вече 30 години те са хит в големите градове, а през последните години и по границите с Германия и Белгия.

Холандското правителство, обмисля новата промяна, за да намали престъпленията, свързани с производството и трафика на марихуана. Ако влезе в сила забраната, тя ще касае само чуждестраннните туристи и това неминуемо ще се отрази на бизнеса на кофи шоповете и ще ограничи нашумелия в страната наркотуризъм.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар