Токио остава кулинарната столица на света

Booking.com

С 14 ресторанти, отличени с три звезди на „Мишлен“, Токио успя да запази водещата си позиция в пристижната класация на кулинарния пътеводител на френската компания, считан за най-авторитетният световен стандарт за качество в заведенията.

Многомилионният мегаполис се радва на огромното разнообразие от 160 000 ресторанта – 240 от тях са получили звезди на „Мишлен“;, като 14 са обявени за най-добрите заведения за хранене и притежават изключителните три звезди. Други 52 ресторанта да отличени с две звезди, а 174 притежават една звезда.

Токио си остави отново кулинарна преднина пред френската столица, която заема второ място в света по брой на заведенията, носещи авторитетния знак за качество. Едва 64 ресторанти в Париж притежават звезди на „Мишлен“;, като само 10 от тях са отличени с най-добрите три звезди.

Пътеводителят на „Мишлен“ се издава от 1900 г. насам, като през 20-те години на миналия век започва оценяването на заведенията за хранене със звезди. Днес кулинарните гидове обхващат общо 23 държави по целия свят. Пътеводителят за японската столица се издава за първи път през 2007 г. – това е и  и първият гид за Азия. След него излиза пътеводител за Хонконг, макар че според Жан-Люк Наре, директорът на пътеводителите на „;Мишлен“;, достойни за оценка са още много заведения в Сингапур, Делхи, Тайпе, Сидни и други дестинации в района.  

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар