Топ 10 на най-добрите места за посрещане на Коледа и Нова година

Booking.com

В навечерието на едни от най-хубавите празници в годината, CNN създаде класация на 10-те най-добри места в света, идеални за страхотно посрещане на Коледните и Новогодишни празници.

Според класацията, най-доброто място, на което можете да отпразнувате дългоочакваните празници е градът на елфите – Рейкявик. Исландската столица ще ви грабне с невероятната си коледна атмосфера и новогодишна еуфория. Празненствата в града започват още на 12 декември в приказния Christmas Village, разположен в покрайнините на Рейкявик. Елфи, коледни камбани, фойерверки и вълшебни огнени феерии – това са част от коледните изненади, които е подготвила исландската столица. Най-голямата атракция е, че не един, а цели тринайсет засмени Дядо Коледа ще изпълняват коледните желания на жителите и гостите на града.

 

Второто място в надпреварата заема германският град Нюрнберг. Според CNN, определено си заслужава да посетите града, особено заради прочутия ежегоден Коледен пазар, изобилстващ от традиционните коледни играчки, сувенири и изкушаващи лакомства. Той се провежда още от началото на 17 век и всяка година привлича над 2 млн. коледни ентусиасти от различни кътчета на света.

Третото най-добро място за посрещане на Коледа и Нова година е Погост в Беларус. Оказа се обаче, че това предложение е доста изненадващо не само за аудиторията на CNN, но и за самите жители на селището. Според създателите на класацията, макар чужденците да са изправени пред известни визови формалности, те със сигурност ще останат впечатлени от местните традиции и обичаи. Очакват ги весели коледни песни и истинско забавление, по време на което бабите пият водка направо от бутилката, младите танцуват фолклорни танци, а други подскачат в интересни костюми с образи на различни животни. Посрещането на Нова година е също толкова красиво и незабравимо.

Следващите дестинации в Коледно-Новогодишната класация на CNN са приказният Залцбург в Австрия, мегаполисите Сидни в Австралия, Ню Йорк в САЩ и Хонконг в Китай, столицата на Пуерто Рико – Сан Хуан, английската столица Лондон и Бостън в САЩ. Със сигурност всяко едно от всички тези невероятни места по света ще изпълни празниците ви с прекрасни емоции!

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар