Кои са най-изгодните дестинации за шопинг туризъм?

Booking.com

Едно от най-любимите заминания за голяма част от туристите е пазаруването. Според проучване на PriceRunner, което обхваща покупки от всякакъв тип стоки, най-евтината шопинг дестинация на планетата е Мумбай. Резултатите показват, че цените в индийския град са с 27% под средното за света.

Ако си падате по технологичните покупки, се отправете към френската столица Париж. Там можете да си закупите най-евтино например iPad или телевизор Sony.

Дамите могат да си напазаруват най-изгодно модни стоки, като спирала за очи или дамски чанти в американския мегаполис Ню Йорк. Ако пък сте фенове на спортната марка Adidas, отново Мумбай ще ви очарова с най-примамливи цени.

Изненадващо, в групата с най-евтините шопинг дестинации попада и лъскавият Дубай. Той се оказва най-изгоден за купуване на маркови часовници.

Според проучването на PriceRunner най-скъпият град за пазаруване в света е норвежката столица Осло. Цените в скандинавския град се оказват с една трета над средните от всички други дестинации по света. Например, кутия кока-кола можете да си закупите за 2.01 евро, литър мляко за 1.82 долара, а сандвич Big Mac – за около 5.49 долара.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар