Астрологично предсказание за цунами блокира туризма в Тайланд

Booking.com

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници, една от най-популярните дестинации в Азия е изправена пред нов проблем в туризма си. Прогнозата на известен местен астролог, че цунами ще удари тайландското крайбрежие през декември, доведе до анулирането на много резервации в страната на усмивките.

Според сеизмолозите обаче, повторната поява на унищожително цунами е малко вероятна, а експертите в туризма считат подобни предсказания за безотговорни и дори пагобни за туристическия сектор в страната. Въпреки това, още от началото на месеца се отбелязва спад от 10% в хотелските резервации, а в някои курорти спадът достига дори до 50 %.

Това със сигурност показва, че горчивият спомен от опустoшителното цунами от 2004 г., което погуби над 5000 души, все още не е заличен. Макар, че Тайланд се възстанови бързо след злощастното събитие, а туризмът отбеляза най-големият си възход през 2010, тъжната прогноза на прочутия тайландски астролог промени коренно ситуацията в страната.

Известителната система за предупреждение за цунами все пак бе проверена няколко пъти този месец и бе установено, че работи отлично. Остава само да се надяваме, астрологичното предсказание за природното бедствие да не се сбъдне…

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар