България – в топ 10 на препоръчаните дестинации в света за 2011 г.

Booking.com

Lonely Planet – световноизвестният издател на туристически пътеводители изготви класация с най-привлекателните дестинации, които си заслужава да бъдат посетени през новата 2011 г.

България попада в челната десятка с препоръчаните дестинации, заемайки петото място в света. Според Lonely Planet, страната ни винаги е имала своя чар и макар през годините да е била засенчвана от своите съседки, днес като член на Европейския съюз, заслужено привлича все повече погледи към себе си. Първите четири места в класацията заемат Албания, Бразилия, Кабо Верде и Панама, а след страната ни се нареждат Вануату, Италия, Танзания, Сирия и Япония.

Световноизвестният туристически пътеводител е класирал и 10-те най-привлекателни градове в света за 2011 г. Челното място заема американският мегаполис Ню Йорк, следван от Танжер в Мароко, Тел Авив в Израел, Уелингтън в Нова Зеландия, Валенсия в Испания, Икитос в Перу, Гент в Белгия, столицата на Индия – Делхи, Нюкасъл в Австралия и Чиангмай в Тайланд.

Lonely Planet е най-големият издател на туристически гидове в света. „;Евтино пътуване през Азия“ е първият отпечатан пътеводител, който грабва читателите още през 1974 г. В него основателите на компанията – съпрузите Тони и Морийн Уийлър описват своето първо приключенско седем-месечно пътешествие от Европа през Азия по суша, с крайна цел Австралия. И до днес, първият пътеводител на Lonely Planet e сред най-продаваните заглавия на издателството.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар