В Мадрид издигнаха хотел от 12 тона отпадъци

Booking.com

„Бийч гарбидж хотел“ е най-новият и несъмнено най-необичайният хотел в сърцето на испанската столица Мадрид. А колкото и невероятно да звучи, най-интересното е, че нестандартното здание е направено от близо 12 тона болклуци.

Стените му са покрити с тиня, изхвърлена по плажовете в Испания, Италия, Франция и Белгия, а вместо с луксозни мебели обзавеждането в хотела е с мебели, изоставени покрай кофтите за боклук.

Създател на необичайното творение е германският екоактивист Шулт. Идеята на нестандартния петстаен хотел е да привлече вниманието на обществеността към нарастналия проблем със замърсяването на плажовете и водните басейни по света. Чрез издигането на хотела, той отправя послание към хората, които възприемат света като хотел – сякаш отсядат в него за кратко и не е необходимо да полагат грижи за него.

„Всички хора трябва да разберат, че океаните са се превърнали в най-големите сметища на света. Така боклукът на Европа се събира с този на Австралия, Азия и Америка“, казва Шулт.

Построяването на „Бийч гарбидж хотел“ е финансирано от много неправителствени организации за опазване на природата. Инициативата е част от домакинството на Испания на Международния туристически панаир.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар