Колизеумът и Стоунхендж … првърнати в сладки изкушения от шоколад

Booking.com

Един от най-известните шоколатиери в света – италианецът Мирко Дела Вичия заинтригува обществеността с най-новия си „;сладък“; проект. Както Daily Mail съобщава, Вичия е превърнал известни световни забележителности в сладки изкушения от бял шоколад.

Италианският майстор на шоколада е създал уникални и вкусни копия на Триумфалната арка в Париж, Пантеона в Атина, Стоунхендж, Колизеума в Рим и Кулата в Пиза, както и най-известният египетски храм на Абу Симбел, издълбан в скалите на западния бряг на Нил. Всяка шоколадова скулптура е изградена с невероятна прецизност и големи подробности. Сладките световноизвестни забележителности се превърнаха в истински хит на изложението „Шоколадово световно културно наследство“; в Хонг Конг.

Прочутият шоколатиер Мирко Дела Вичия избира своята професия още на 13 години. Днес майсторът на шоколада държи световния рекорд на Гинес за създаването на най-голямата шоколадова скулптура в света. Удивителната статуя е копие на катедралата в Милано и е с височина – 1,5 метра, дължина – 2,5 м и тегло – над пет тона.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар