Пет страни, в които можем да се заредим с оптимизъм през зимата

Booking.com

Зимата е в разгара си и може би заради студеното време навън, на повечето от нас тайно ни се иска да избягаме на някое далечно и различно място, което да ни зареди с позитивни емоции. И макар да сме се поохарчили доста около Коледно-Новодишните празници, нищо не ни пречи да помечтаем, а защо не и да предприемем спонтанно бягство до някоя подобна дестинация…

1. Виетнам – скорошно проучване на британски социолози постави виетнамците на челно място в ТОП 10 на най-оптимистичните нации в света. Нека прибавим към усмивките не местните  красивите плажове и достъпните цени за туристите….и ето, че Виетнам е чудесен избор за екзотично бягство от студените намръщени дни.

2. Коста дел Сол, Испания – там където има слънце, има и щастие и много усмивки. Коста дел Сол определено предлага това и то през цялата година. Наричат го „;Слънчевият бряг“, защото се къпе в топлите слънчеви лъчи цели 11 месеца в годината. Коста дел Сол ще ви посрещне с мек средиземноморски климат, страхотни плажове и страстни испански фиести. Зашеметяващата андалуска архитектура, колоритните портокалови алеи, луксозните яхтени пристанища допълват красивата гледка към това великолепно средиземноморско крайбрежие.

3. Япония – японците са най-големите работохолици в света. Изследване показва, че това е народът, който ползва най-малко отпуски, а на всичко отгоре често използва само половината от тях. Но не се притеснявайте – няма да срещнете сърдити и песимистично настроени хора в тази страна. Даже напротив – благодарение на упорития труд на японците, страната на изгряващото слънце се е превърнала в царство на невероятните технологии и постижения, които ще ви отведат в бъдещето и ще ви заредят с оптимизъм с години напред.

4. Нова Зеландия – зелена, чиста и прекрасна. Истински рай от красиви планини и великолепни плажни ивици. Освен с космополитността на големите си градове и нежната хармония на по-малките населени места, страната ще ви очарова с приветливите си местни жители, които са всъщност нейното най-голямо богатсво. Според проучване в световен мащаб, новозеландците са едни от най-щастливите нации на планетата – така че няма как да не грабнете поне малко от цялата тази позитивна енергия.

5. Бразилия – екзотична природа, ослепителни плажове, футбол и горещи бразилски ритми… Бразилия безспорно е една от най-любимите туристически дестинации в цял свят. И определено има защо – тя ще ви посрещне с топла прегръдка и ще ви дари с незабравими емоции. Насладете се на всички нейни природни и културни богатства, поддайте се на изкушенията на местната кухня и грабете с пълни шепи от цялата тази бразилска еуфория, която струи във всяко кътче на страната.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар