Между 10 и 15 хиляди зрители се очакват на състезанието от Световната купа по ски за мъже в Банско

Booking.com

Тази година Банско ще бъде домакин на едно най-значимите спортни събития – на 26-ти и 27-ми февруари в зимния ни курорт ще се проведе кръг от Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже.

Международната федерация по ски гласува доверие на Българска федерация да проведе стартове от Световната купа за мъже, а Банско спечели битката измежду още 1200 зимни курота, които се бореха за домакинство на спортната проява. Целият бюджет на състезанието е 5 млн. лв., 2 млн. лв.от които са осигурени от правителството.

Очакват се между 10 и 15 хиляди зрители, които да посетят и да наблюдават на живо състезанието в Банско, през всеки един от дните на провеждането му. Близо 5000 любители на ски спорта ще могат да се наслаждават на спортното зрелище от четириетажните трибуни.

Ски трасето за кръга от Световната купа е дълго около 2 км, а от утре пистата ще бъде обработена с вода, изстрелвана под голямо налягане. Над 25 ТИР-а ще пристигнат у нас с оборудване за състезанието. От съседна Румъния ще бъдат наети и два спасителни хеликоптера.

Желаещите могат да си закупят билети от 1 февруари, като цената на един билет за възрастен е 35 лв за един ден и 55 лв за двата дни. За деца и ученици цените са съответно 20 лв. и 30 лв., като притежателят на пропуска трябва да бъде с придружител. В цената на билетите е включен и транспорта от Банско до финала на писта „;Бъндерица“ и обратно.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар