Хонг Конг се наводни с бебета туристи

Booking.com

Космополитният Хонг Конг, към който се стичат хиляди любопитни чужденци от цял свят вече е атрактивна дестинация и за най-малките туристи. Мегаполисът привлича много жители от континенталната част на Китай, които отиват там с новородените си отрочета не на екскурзия, а за да им купуват сухо мляко.

Основната причината за това е, че китайците са загубили доверието в своите продукти. В континенталната част на Китай все повече се произвеждат токсични и вредни продукти, включително и отровно сухо мляко за кърмачета.  Китайците все още не могат да забравят нещастния случай от 2008 г., когато в детско сухо мляко бе намерен меламин. След консумацията на опасното мляко няколко деца починаха, а стотици хиляди се разболяха тежко. През септември миналата година в страната отново бе открито опасно сухо мляко, съдържащо меламин.

Днес посетителите от континенталната част на Китай са толкова много, че за жителите на Хонг Конг става все по-трудно да намират мляко за децата си, тъй като туристите буквално изпразват рафтовете по магазините и аптеките. Жалбите към Комисията на потребителите в Хонг Конг нестихват, а  местните жители изискват от правителството на Хонг Конг да въведе мито за преминаващото границата мляко. За да укроти ентусиазма на прииждащите туристи, Комисията за защита на потребителите е въвела ограничение в супермаркети за закупуваното количество сухо мляко на човек.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар