В Италиански ски курорт издигат първия 7-звезден хотел

Booking.com

Първият 7-звезден хотел в Ботуша ще бъде изграден в италианския ски курорт Вал Гардена. Срокът за неговото завършване е 2013 г., а авторът на проекта е прочутият британски архитект Норман Фостър.

 

Хотелът ще бъде разположен в местността Селва ди Вал Гардена, в сърцето на Доломитите. Интересното е, че формата на сградата ще наподобява кошер. „;Най-обикновените“; стаи ще бъдат с площ 60-70 кв.м, а в хотела ще има и луксозни апартаменти с големина от 360 кв.м, над които ще има солено езеро на покрива. Цената на нощувката в големите апартаменти ще започва от 5500 евро на вечер.

 

Собственикът на 7-звездния хотел обещава обслужването да бъде на нивото на първокласните дубайски хотели – освен, че ще бъдат посрещани още на летището с лимузина, гостите ще бъдат откарвани и до ски пистите с луксозното возило.

 

Британският архитект Норман Фостър, част от чиито интересни проекти са мостът „;Милениум“ в Лондон и куполът на Райхстага, притежава много архитектурни отличия. В екипа са събрани още и най-добрите световни дизайнери, които ще се погрижат за оригиналния дизайн на стаите и апартаментите. Инвестицията за изграждането на първия 7-звезден хотел в Италия се оценява между 40 и 50 милиона евро.

 

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар