Евакуират сънародниците ни от Триполи

Booking.com

Правителството ни взе решение да евакуира българските граждани от района на Триполи заради ескалиралото напрежение в либийската столица.  Държавната фирма „;Техноекспортстрой“ е осигурила самолет с капацитет от 180 места. Той се очаква да пристигне в Триполи на 22 февруари около 12.00 ч. местно време, съобщиха от Външно министерство.

 

Заради нарушените вътрешни комуникации на територията на размирната страна, МВнР се обръща към българите в района на Триполи, които преценят, че няма да бъдат изложени на риск, да се явят на летището в Триполи в посочения час. Необходимо е всички да носят българските си паспорти, независимо дали в тях имат либийски изходни визи. От Външно министерство препоръчват на желаещите евакуация да носят със себе си вода и лека храна.

МВнР апелира към българските граждани, които живеят в района на Бенгази и градовете от източната част на Либия по възможност да не напускат домовете си. Летището в Бенгази към този момент остава затворено за полети, поради което се търсят други възможности за евакуация на сънародниците ни.

 

Българите в Либия, които нямат в себе си български паспорти, е необходимо да се свържат с посолството, за да уточнят възможностите за получаване на временни паспорти, без които не могат да напуснат страната.

 

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар