Туристически форум „Винен туризъм – традиция и съвременност”, 15-17 октомври 2009 г.

Booking.com

В периода 15-17 октомври 2009 г. във Варна ще се проведе ІІ-то издание на Черноморски икономически форум Варна 2009,  което се организира от Варненска туристическа камара съвместно с Държавната агенция по туризъм (ДАТ) и Община Варна.  

Темата на тазгодишното издание на форума е „;Винен туризъм – традиция и съвременност“;.

Съорганизатори на мероприятието са Българска асоциация на сомелиерите и виноценителите (БАСВ), Варненска асоциация на ресторантьорите и хотелиерите (ВАРХ), Национална лозаро-винарска камара, Сдружение „;Култура и туризъм на Българския Североизток“; и Черноморска лозаро-винарска камара.

Като участници във форума са поканени представители на институции, ръководещи туризма на национално ниво на държави–членки на Черноморския регион – Азербейджан, Албания, Армения, Грузия, Гърция и др.; кметове на побратимени на Варна градове от Англия, Швеция, Русия, Гърция, Германия, Финландия и Украйна; кметове на черноморски градове в нашата страна; кметове на общини в Североизточния регион на България; кметове на Варненска област; учебни заведения, научни институти и звена, браншови и неправителствени организации в България; тороператори и туристически агенти от страната и чужбина; хотелиери и ресторантьори в България; винопроизводители, винарски изби, търговци и дистрибутори; производители и търговци на козметични продукти от грозде и вино; СПА и уелнес комплекси предлагащи терапии с вино и гроздолечения.

Черноморски икономически форум Варна 2009 се реализира като комплексно събитие в три основни направления:

Туристическа борса – възможност за туристически фирми и организации, общини, международни участници и други заинтересовани да представят своя потенциал за създаване на туристически продукт в областта на винения туризъм чрез рекламно-информационни материали.

Експозиционна програма, която предвижда откриване на изложби, презентации на винарски изби, провеждане на дегустации и информационни и културни турове на тема „;Винен туризъм“;.

Дискусионна програма, която тази година е на тема „;Винен туризъм – традиция и съвременност“;.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар