Ръст от над 30% на ранните резервации за курорта Златни пясъци

Booking.com

Ранните записвания в курорта Златни пясъци бележат ръст от над 30% спрямо миналата година. Благодарение на направените резервации за предстоящия летен сезон, към момента легловата база в черноморския курорт е вече наполовина заета.

 

Основната причина за големия ръст спрямо 2010 г. е в пренасочването на големите туроператори заради нарстващото напрежение в Северна Африка – това заяви Георги Щерев, председател на Съюза на хотелиерите „;Златни пясъци“.

 

За този ръст допринасят и атрактивните отстъпки в цените на хотелите, които достигат до 30%. Според Щерев резултатът ще бъде увеличение на броя на туристите през лятото, което ще гарантира успешния сезон като заетост, но не и нарастване на приходите.

До този момент немските туроператори са реализирали най-много ранни резервации, посочи шефът на Съюза на хотелиерите „;Златни пясъци“. Ако тази тенденция се запази и това лято, германските туристи ще запазят челната си позиция на варненския туристически пазар. През 2010 г. най-много са реализираните нощувки на гости от Русия – 822 000, следвани от Германия – над 756 000 и Румъния с 457 000 нощувки, сочат обявените официални данни на Териториалното статистическо бюро – Варна. Приходите от нощувките в област Варна през миналата година надхвърлят 167 млн. лв., като 83,4% от тях са реализирани от чуждестранни туристи.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар