10 български града ще угасят светлините си за „Часът на Земята 2011“

Booking.com

България ще участва за трети път в международната инициатива „Часът на Земята“. Общо 10 български града са заявили желанието си да участват в инициативата, в която се очаква да се включат над един милиард души от цял свят, съобщиха от природозащитната организация WWF.

София, Бургас, Асеновград, Трявна, Своге, Перник, Враца, Добрич, Разград и Белоградчик вече потвърдиха официално участието си в „Часът на Земята 2011“. От WWF очакват към тях да се присъединят и други български градове, след като Националното сдружение на общините официално подкрепи инициативата.

На 26 март, точно в 20.30 ч. участващите градове ще угасят фасадното осветление на известни сгради и забележителности, за да покажат съпричастността си към идеята. Тази година „Часът на Земята“ ще протече под патронажа на еврокомисар Кристалина Георгиева, а актьорът Юлиан Вергов и тенисистите Цветана Пиронкова и Григор Димитров са сред официалните „посланици“ на инициативата.

По време на самия „Час на Земята“ музикантите Калин Вельов, Миленита, Д2, Тролите, Антони Дончев, Марина Господинова и Венцислав Благоев ще изнесат концерти едновременно в София и Перник.

Международната инициативаа „Часът на Земята“ стартира за първи път през 2007 в Сидни, Австралия. През 2010 г. в инициативата се включиха близо 1.3 млрд. души в над 4000 града по света. Миналата година за 1 час угасиха свелитните си водещи световни забележителности като Операта в Сидни Емпайър стейт билдинг в Ню Йорк, Ниагарския водопад, моста Голдън гейт в Сан Франсиско, Забранения град в Пекин, Бъкингамския дворец в Лондон, Айфеловата кула в Париж, Колизеума в Рим и др.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар