Европейските страни – най-любимите туристически дестинации в света

Booking.com

Европейските страни са най-любимите дестинации за пътуване на туристи от цялата планета – това сочи доклад на Световния икономически форум, информира английският вестник „;Индипендънт“;.

В доклада се анализират подробно факторите, които са в основата на развитието на туризма в общо 139 страни по света. Голяма част от държавите на Стария континент заемат водещи позиции в ранглиста, като общо 7 от тях попадат в челната десятка за конкурентноспособност в туризма.

България се нарежда на 48-мо място в световната класация, което е с две позиции напред спрямо 2009 г. В Европа страната ни заема 27–мо място като най-предпочитана дестинация.

Ето кои са победителите и техните подгласници в Топ 10 на най-желаните туристически дестинации в света: първите три места в класацията заемат Швейцария, Германия и Франция. Четвъртото място е за Австрия, следвана от Швеция, която се класира на пета позиция. Макар да не са част от европейския контиент в челната десятка попадат и страни като САЩ, Канада и Сингапур. И така, САЩ си извоюва шестото място, следвана от Великобритания на седмо и Испания на осмо място. Канада и Сингапур се класират съответно на девета и десета позиция сред най-примамливите дестинации в света.

Макар да не присъстват в Топ 10, трябва да отбележим, че водещи страни като Мавриций, Коста Рика и Обединените Арабски Емирства са на челно място в ранглиста в техните региони.

Класацията с най-желаните държави от туристите в света е изготвена въз основа на анализ на инфраструктура на всяка страна, транспортните условия, политиката й относно туризма, природни и културни ресурси, хотелите и др.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар