Деветте най-добрите места в Европа, които да обиколите с автобус

Booking.com

Когато планираме екскурзията си в Европа, обикновено сме изправени пред дилемата самолет или автобус. Ако самолетните програми ни спестяват дългото пътуване и ни отвеждат много по-бързо до желаната дестинация, то с автобусните турове имаме възможност да се насладим на великолепни гледки и забележителности по пътя.

Ще ви представим класация на британското издание Mirror, което подрежда в Топ 9 най-добрите места на Стария континент, подходящи за обиколка с автобус.

1. Езерото Гарда, Италия –  е най-подходящо за посещение през пролетта. Пътуването около езерото ви дава възможност да се полюбувате на едни от най-прекрасните гледки сред природата. Обиколката обикновено съчетава пътуване до Венеция и Верона.

2. Амстердам, Хага и Делфт, Холандия – по време на посещението си, туристите могат да се насладят през деня на нежната романтика на Амстердам, а вечер да вкусят от пикантния нощен живот на холандската столица. Като прибавим и най-интересните забележителности в Хага и Делфт, турът определено се превръща в едно интересно преживяване.

3. Хайленд, Шотландия – тази автобусна обиколка ще ви отведе до най-живописните и спиращи дъха места в Шотландия. Непременно си вземете фотоапарата, не само зада запечатате красивите картини, но и да щракнете някой шотландец, облечен в традиционния шотландски килт. Една от кулуминациите на екскурзията е Единбург – столицата на Шотландия.

4. Париж, Франция – очарователната френска столица обещава една от най-интересните обиколки. Айфеловата кула, Триумфалната арка, Лувърът, снежната базилика Сакре Кьор, Люксембургските градини… тук определено са събрани на едно място едни от най-интересните забележителности на Стария контиент. Включете в обиколката си и круиз по Сена.

5. Каталуния, Испания – ще се хареса на всички, които обичат историята, плажовете и живописна природа. Очаква ви едно прекрасно пътуване, по време на което освен на интересни забележителности ще се насладите на традиционните каталунски ястия и напитки, горещите испански танци и още по-горещи шопинг турове.

6. Котсуолдс, Англия – ако искате да се докоснете до сърцето на Англия, елате в Котсуолдс. Място с удивителна природа, зелени хълмове, приказно спокойствие. Обиколката обикновено включва впечатляващия замък Хайклер – любимо място за сватбени церемонии на много знаменитости.

7. Шварцвалд, Германия – е за тези, който обичат зелените гори, криволичещи реки и традиционните китни села. Пътуването с автобус е добре да се проведе в края на август – по това време на годината природата тук е неописуемо красива.

8. Тирол, Австрия – ви кани на великолепен тур сред живописни планини и гори… и села, сгушени под красиви заснежени върхове. Една от най-интересните спирки е Инсбрук –  град с богата история и забележителна архитектура. 

9. Уелс ви примамва с едно необичайно пътуване, изпълнено с тайни и загадки. Искате ли за няколко дни да се чувствате като Шерлок Холмс и да се потопите в мистерията на едно убийство? Хотел Lion в Крикийт предлага именно това приключение – ненадейно ще станете свидетели на мистериозни събития, преплетени истории и сами ще трябва да намерите ключа към загадката.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар