Масово бягство от Япония: авиокомпаниите не смогват с големия брой пътници

Booking.com

Заради огромната трагедия, която застигна Япония в следствие на разрушителното земетресение и последвалото го цунами, ситуацията в страната става все по-тревожна и опасна. Нивото на радиация на авариралата АЕЦ „;Фукушима-1“; застрашава все по-сериозно здравето на месните жители.

Летищата в Япония са претъпкани с пътници, желаещи да избягат от страната. Авиокомпаниите едва смогват да се справят с целия поток от пътници, които се стичат към аерогарите, изпълнени със страх, че ядрената катастрофа излиза извън контрол,  предава Ройтерс. Бедствието превърна част от Токио в опустял призрачен град, тъй като жителите или остават затворени в домовете си, или бързат да напускат столицата.

Австрия и Франция вече призоваха своите граждани, живеещи в Токио, да напуснат Япония или да се придвижат към южната част на страната. Френското посолство заяви, че е помолило националния авиопревозвач „Еър Франс“ да мобилизира самолети за евакуацията на френски граждани от Япония.

Холандската авиокомпания „Кей Ел ЕМ“ пренасочва полетите си за Токио към Осака. Германският авиопревозвач „Луфтханза“ също променя полетите си за столицата към Осака и Нагоя. Много частни авиокомпании обявиха, че са затрупани с безброй молби да съдействат при евакуацията на пътници от страната, предаде още Ройтерс.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар