Бедствено положение в Тайланд – евакуират туристи заради проливни дъждове и наводнения

Booking.com

В пет южни провинции на Тайланд е обявено бедствено положение заради тежките наводнения, причинени от проливните дъждове, продължили вече повече от седмица. Нивото на водата в някои области надвишава два метра – в провинциите Транг, Суратани, Наратхиват и Чумпхон пътищата са залети. В резултат на наводненията има свлачище в провинция Нахконситамарат.

До този момент наводненията са взели 11 жертви, а засегнатите са над 1 милион души. Десетки хиляди семейства нямат достъп до сухопътен транспорт. В областите, засегнати от наводненията е спрян жп транспорт, а три летища в района са затворени.

Властите в Тайланд предприемат извънредни мерки за евакуирането на хиляди туристи, които остават блокирани от проливните дъждове и силния ватър. Усложнена ситуация се наблюдава в едни от най-популярните курорти за туристите – Краби и островите Пукет и Самуи – сред затворените летища е и аерогарата на остров Самуи.

Четири кораба, в това число един амфибиен съд с вертолети на борда са изпратени от тайландските ВМС, за да доставят стоки от първа необходимост и провизии на бедстващите райони, както и да евакуират местни жители и туристи.

Според метеорологичните прогнози дъждовете през следващите дни ще продължат, което ще влоши допълнително обстановката.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар