Министерство на транспорта и летище София обявяват фотоконкурс „Металните птици на Летище София”

Booking.com

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, и „;Летище София“; ЕАД обявяват фотоконкурс за най-добра снимка, направена в района на Летище София. Конкурсът на тема „;Металните птици на летище София“; ще се проведе под патронажа на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков.

Инициативата е посветена на 50-годишнината от първия космически полет на Земята, извършен на 12.04.1961 г. от летеца-космонавт Юрий Гагарин и на 100-годишнината от началото на Българската авиация, положено на 13.08.1911 г.с демонстративен полет над София, извършен от летеца Симеон Петров, с първия български самолет „Блерио“.

Целта на конкурса е да бъде представена красотата на въздухоплаването и постиженията на съвременната авиационна техника. Всички фотографи, професионалисти и любители, без ограничение във възрастта или националната принадлежност могат да участват във фотоконкурса. Участниците, които не са навършили 16 години, могат да се включат в надпреварата само с потвърдено съгласие на техните родители или настойници.

Крайният срок за получаване на снимките е 29 април 2011 г. Номинираните автори ще бъдат обявени на 16 май 2011 г., на официалната уеб страница на летище София. Най-добрите снимки от конкурса ще бъдат ескпонирани в изложба от „;Летище София“; ЕАД на терминалите на  аеропорта в периода  01.06. – 01.07.2011 г.

Наградите за победителите във фотоконкурса са:

1 награда – Ваучер за закупуване на фотоапарат на стойност 2000 лева;
2 награда – Ваучер за закупуване на обектив на стойност 1000 лв.;
3 награда – Ваучер за закупуване на статив на стойност 200 лева;

Предвижда се Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков да връчи на официална церемония наградите на победителите. Датата на събитието ще бъде оповестена 10 календарни дни по-рано на официалната Интернет-страница на Летище София.

Пълната информация за фотоконкурса „;Металните птици на Летище София“; може да бъде намерена на официалната уеб страница на Летище София от 04.04.2011 г.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар