Бургас с двойно по-голяма леглова база за 4 години

Booking.com

За периода от 4 години, легловата база в Бургас е нарастнала два пъти – това стана ясно на среща между представители на Община Бургас и туроператорски фирми. Преди 4 години хотелите в морския град са били 14, а броят на леглата – 2 200. В момента регистрираните хотели са 39, а общия брой в хотелите и квартирите в Бургас – 4 650.

Тези данни бяха оповестени от заместник кметът по финанси Красимир Стойчев. Той участва заедно със заместник кмета по култура и образование Йорданка Ананиева в среща с представители на над 30 туроператорски фирми, на която бе представена програмата на община Бургас за предстоящия летен сезон.

Oсновен акцент по време на срещата бе поставен върху гостуването на експозицията „;Изящните съкровища на траките“;. В продължение на три месеца – от юни до август в Културен център „;Морско казино“; ще бъдат изложени Панагюрското съкровище, уникалната златна маска на Терес, открита в Долината на тракийските царе и ценни находки от Некропола на Месамбрия.

Директорът на общинско предприятие „Летен театър, фестивали и концерти“ Михаил Куцев запозна туроператорите с най-значимите концерти и фестивали, които ще се състоят през лятото.  Популярният фестивал на пясъчните скулптури, който тази година ще бъде с тема „;Кино“; очаква рекорден брой посетители през предстоящия сезон. Безспорно, най-голямото събитие за Бургас това лято отново ще бъде Spirit of Burgas. Част от популярните звезди, които зрителите ще могат да видят са Moby, Skunk Anansie и Deftones.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар