На Малдивите ще изградят първото плаващо голф игрище

Booking.com

Първото плаващо голф игрище ще бъде изградено на екзотичните Малдивски острови, пише Inhabitat. Иновативният проект е дело на холандското архитектурно бюро Koen Olthuis Waterstudio.NL, строителната компания Dutch Docklands и компанията за голф мениджмънт Troon Golf със седалище в Женева.

Първото по рода си голф игрище ще отговяря на всички международните изисквания за първокласни голф игрища. Очаква се проектът да бъде завършен през 2015 г., а инвестициите да възлязат на стойност 500 млн. долара.

Новото игрище с 18 дупки ще бъде изградено на специални платформи над водата. Преместването от една дупка към друга ще става по специални подводни тунели, от които ще се разкрива гледка към околните рифове. Игрището е проектирано така, че да оказва минимално влияние върху околната екосистема – ще бъдат използвани различни „;чисти“; технологии като водно охлаждане, обезсоляване на морска вода, както и плаващи соларни полета.

Тъй като е разположена едва на 1.5 метра средна надморска височина, островната държава в застрашена от изчезване заради повишаването на нивото на Световния океан. Поради тази причина, тя е принудена да търси спасение в изграждането на плаващи конструкции.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар